دیجیاتو لیست مهم ترین اتفاقات حوزه فناوری و ارتباطات در سال ۹۷ را منتشر کرد

دیجیاتو لیست مهم ترین اتفاقات حوزه فناوری و ارتباطات در سال ۹۷ را منتشر کرد
به گزارش دیجیاتو، امروز دیگر می‌توان گفت که حوزه فناوری دیگر یک حوزه دور افتاده از جامعه و مخصوص متخصصان نیست، بلکه همه ما با شرکت‌هایی یا ابزارهایی که زندگی‌مان را ساده‌تر می‌کنند به خوبی آشناییم. امروز دیگر مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی همه با دنیای ارتباطات و فناوری اطلاعات گره خورده‌اند. اما در سالی که گذشت، اتفاقات مهمی در همین حوزه افتاد؛ از فیلترینگ تگرام و تکمیل طرح رجیستری گرفته تا فراز و فرود پیام‌رسان‌های ایرانی و پرتاب ماهواره‌های وطنی به مدار زمین. اکنون که سال ۹۷ رو به پایان است، بیایید نگاهی داشته باشیم اتفاق‌های پرحاشیه در این حوزه‌ی مهم.
دارالترجمه رسمی
دارالترجمه رسمی پارسیس شامل خدمات ترجمه رسمی و تخصصی در بیش از 60 زبان زنده دنیا
جای بروشور دیواری
خرید جای بروشور دیواری و رومیزی
افزونه های سئو وردپرس
بهترین افزونه های سئو وردپرس به صورت کاملا فارسی
تعمیر لوازم خانگی
تعمیر جاروبرقی، مایکروفر، بخارشوی، ظرفشویی، لباسشویی، سولاردام، کولرگازی
خودتان را اینجا معرفی کنید

حذف سخت افزارهای جدید از سبد خانوار

اوایل سال ۹۷، آغاز نوسانات شدید ارزی و تغییر قیمت محصولات سخت‌افزاری بود؛ محصولاتی مانند موبایل و لپ‌تاپ که ارتباط مستقیمی با نرخ ارز داشتند. برخی از کارشناسان اعتقاد داشتند که سرعت بالای چرخش خبرها و شایعات در فضای مجازی، در ملتهب شدن این بازار بی‌تاثیر نبود؛ ادعایی که چندان هم دور از واقعیت نبود. کانال‌های تلگرامی و صفحات مجازی پر شده بود از قیمت‌های کاذب لحظه‌ای و ویدئوهایی که معلوم نبود متعلق به چه زمانی هستند اما در آنها ادعا می‌شد که این شلوغی‌ها در بازار ارز رخ داده است. نوسانات ارز و دلار آنچنان بر بازار تاثیر گذاشت که امروزه تبعات آن در زندگی همه اقشار جامعه متبلور است و باید گفت که بسیاری از محصولات IT از سبد خانواری مردم‌ها و حتی شرکت‌ها و ادارات حذف شدند.

فیلترینگ تلگرام، محبوب‌ترین پیام‌رسان در ایران

در کنار بازار پر التهاب ارز، زمزمه‌های فیلترینگ تلگرام نیز از همان تعطیلات عید به گوش رسید. علاءالدین بروجردی در نیمه اول فروردین ماه خبر داد که سامانه‌ای ملی تا پایان فروردین جایگزین تلگرام خواهد شد و از آنسو با تشدید این شایعات، برخی نمایندگان مجلس اظهار داشتند که رییس جمهوری در برابر فیلترینگ تلگرام ایستاده است. پس از اینکه نسخه‌های تلگرام از مارکت‌های اندرویدی ایرانی حذف شد، دولتمردان و نهادهای حاکمیتی نیز یک به یک از تلگرام خروج کردند.
اواخر فروردین ماه بود که قوه قضاییه رسما حکم فیلترینگ تلگرام را صادر کرد و این پلتفرم تا به امروز در ایران مسدود شده است؛ گرچه آمار سازمان‌های مختلفی همچون ایسپا نشان می‌دهد که این فیلترینگ تاثیر چندانی در ریزش مخاطبین تلگرام نداشته است؛ ضمن اینکه در ماه‌های پایانی سال تقریبا اکثر دولتمردان و سازمان‌های حکومتی، دولتی بار دیگر فعالیت خود را در این شبکه پیام‌رسان از سر گرفتند.

عرضه گسترده نسخه‌های غیر رسمی تلگرام

با فیلتر شدن تلگرام، نسخه‌های جعلی و غیررسمی تلگرام در بین کاربران دست به دست شد و بسیاری از کارشناسان و اهل فن نسبت به ناامن بودن نسخه‌های جعلی تلگرام هشدار دادند. وزارت ارتباطات نیز در موضع‌گیری خود نسبت به این مدل‌های تلگرامی، اعلام کرد که به هیچ‌وجه آنها را تایید نمی‌کند.
با این وجود دو برنامه تلگرام طلایی و هاتگرام بیشتر از بقیه تلگرام‌های فارسی یا جعلی بخت و اقبال پیدا کردند و ده‌ها میلیون کاربر را در سال ۹۷ به سمت خود جذب کردند. مدیران هاتگرام و تلگرام طلایی همچنان مجهول الهویه باقی مانده‌اند و تنها نام یک شرکت دانش‌بنیان به عنوان موسس آنها شنیده می‌شود که مشخص نیست هزینه‌های آن نیز از کجا تامین می‌شود و درآمدش از کجاست. 

تخلف گسترده بعضی واردکنندگان موبایل

پرونده دادگاهی شدن واردکنندگان متخلف موبایل از تیرماه و با انتشار لیست دریافت کنندگان ارز دولتی از سوی وزارت ارتباطات و سپس بانک مرکزی آغاز شد. در این پرونده چندین واردکننده از شرکت‌های گوناگونی که ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی گرفته بودند و موبایل‌هایشان را با نرخ آزاد می‌فروختند دستگیر و دادگاهی شدند. برخی از کارشناسان از جمله وزیر ارتباطات اذعان داشتند که افراد دستگیر شده، عاملین اصلی نیستند. سازمان‌هایی چون سازمان نظام صنفی رایانه‌ای خواستار رسیدگی به پرونده و آزادی این افراد شدند و در نهایت برخی از آنها با قید پرداخت جریمه آزاد شده و عده‌ای نیز حکم حبس گرفتند.

فراز و فرود پیام‌رسان‌های داخلی

پیام‌رسان‌های داخلی بعد از فیلترینگ تلگرام بیشتر به چشم آمدند. چند مورد از نمونه‌های برتر پیام‌رسان‌های بومی وامی ۵ میلیارد تومانی از دولت گرفتند و شروع به رشد و توسعه خود نمودند. در این میان دو پیام رسان سروش و گپ بیشتر بین کاربران شناخته شدند. پیام رسان سروش (متعلق به صدا و سیما) در اوایل کار خود با حواشی زیادی روبرو شد و بعد از تغییرات مدیریتی، با وجود ریزش شدید مخاطبین خود در ماه‌های پایانی سال ۹۷، همچنان حرف‌هایی برای گفتن دارد. پیام رسان گپ نیز با همکاری ایرانسل به دنبال گسترش فعالیت خود در ایران است و همچنین به بازارهای بین‌المللی نیز چشم دوخته است. 


منبع :‌ ویرلن

مجید علوی زاده فعالیت حرفه ای خود را از سال ۱۳۷۷ با طراحی گرافیک شروع کرد، طراحی وب را از سال ۱۳۸۰ و برنامه نویسی وب را از سال ۱۳۸۱ آغاز کرد و در همان سال وب سایت مجید آنلاین را تاسیس کرد. هم اکنون تخصص او طراحی و توسعه وب است.

نظرات و سوالات کاربران

هنوز دیدگاه و یا سوالی ارسال نشده است.
هم اکنون شما اولین دیدگاه را ارسال کنید.