چرخه حیات وبسایت
صنعت تبلیغات سالهاست که به عنوان ابزاری جهت ترویج و رونق کسب و کار استفاده میشود. تا حدود ۲۰ سال قبل ابزارهایی که برای تبلیغات میتوانست کارایی داشته باشد ابزارهایی از قبیل تبلیغات محیطی، رسانهای و یا بروشورها و پوسترهای تبلیغاتی بود. اما پس از بوجود آمدن صنعت وب، تبلیغات شکل دیگری به خود گرفت و راه جدیدی در این زمینه پیدا شد. خیلی از افراد و کارشناسان وب را به عنوان صنعت نمیشناسند اما بنده نظرم این است که وب یک انقلاب بوده و هم اکنون هم یک صنعت است چون ابزارها و قابلیتهایی که به بشریت ارائه میکند کم از دیگر صنایع ندارد.
دارالترجمه رسمی پارسیس شامل خدمات ترجمه رسمی و تخصصی در بیش از 60 زبان زنده دنیا
بهترین افزونه های سئو وردپرس به صورت کاملا فارسی
فرم ساز آسان اولین فرم ساز کاملا فارسی وردپرس
خرید انواع ورق گالوانیزه رنگی با بهترین قیمت
خرید بلیط هواپیما مشهد تهران
خرید بلیط هواپیما تهران شیراز
بطور کل یک وب سایت برای اینکه بتواند پایدار بماند و انتظارات ما را برآورده سازد ۶ مرحله کلی و وابسته به هم دارد که باید همیشه این مراحل را بدون کم و کاست مد نظر قرار داد و به بهترین نحو ممکن اجرا نمود.
چرخه حیات وب سایت
چرخه حیات وب سایت از ۶ مرحله شکلی می شود که عبارت است از ۱- برنامه ریزی ۲- آنالیز ۳- طراحی ۴- اجرا ۵- تبلیغ و ترویج ۶- نوآوری و بهروزرسانی
۱- برنامه ریزی
در صنعت تبلیغات اولین اصل شناسایی مخاطب و انتخاب صحیح آن است که بتوان برنامه ای تدوین کرد که بهترین تاثیر را بر روی جامعه مخاطب گذاشته و اثر مثبتی حاصل شود، و طبق مقدمهای که پیشتر بیان شد، صنعت وب هم به نوعی در صنعت تبلیغات قرار میگیرد و از این رو شناسایی صحیح مخاطب نیز در صنعت وب بسیار مهم و کلیدی است.
این مهم است که در این مرحله ما ابتدا مخاطبین خود را شناسایی کنیم و بر اساس نیاز، سلیقه، عقاید، فرهنگ، قدرت فهم و … آنها برنامه ریزی کارهای خود را انجام دهیم و هدف نهایی و ایدهآل خود را مشخص کنیم. پس از مشخص شدن هدف نیاز به مشخص کردن لیست اهداف داریم و باید مراحل و کارهایی که باید انجام شود تا به هدف خود برسیم مشخص شوند. مراحل و کارهایی که باید در برنامه ریزی انجام شوند عبارتند از: مخاطب شناسی، هدف وب سایت، لیست اهداف، دامنه اطلاعات، لیست امکانات و تهیه طرح توجیهی که همانطور که میبینید مهمترین و اولین اصل مخاطب شناسی است سپس مشخص نمودن هدف و انتظار ما از سایت، سپس انتخاب راهها و برنامههایی که ما را به هدف خواهد رساند و در ادامه ما به عنوان صاحب کسب و کار باید در زمینه فعالیت خود اطلاعات کامل و جامعی داشته باشیم تا بتوانیم بدرستی نیاز مشتریان را پاسخ دهیم، پس یکی از نکات مهم نیز گسترش دامنه اطلاعات خود در زمینه کسب و کاری است که در حال راه اندازی آن هستیم و بعد از باید امکاناتی که قصد داریم به کاربر ارائه دهیم را مشخص کنیم و در نهایت تمامی برنامه ریزی هایی که انجام داده ایم را بصورت مستند آماده کنیم و برای آن شماره نسخه به همراه تاریخ و نگارنده منظور کنیم تا بتوانیم پس از گذشت زمان و تغییر در وب سایت شاهد پیشرفت خود باشیم.
۲- آنالیز
تمامی اطلاعاتی که در مرحله برنامه ریزی آماده شده اند را مجددا بررسی می کنیم، در جلسات طوفان فکری و یا جلسات با متخصصین آن رشته باگ های طرح را پیدا میکنیم و در نسخه جدیدی آنها را مستند می کنیم. یادتان باشد باید به برنامه ریزی که کرده اید بصورت ۱۰۰٪ اطمینان داشته باشید و اگر حتی یک باگ کوچک در آن باشد میتواند کل کسب و کار و پروژه را تحت تاثیر قرار دهد. به یاد داشته باشید: خشت اول گرنهد معمار کج، تا ثریا میرود دیوار کج
۳- طراحی
پس از نهایی شدن طرح کسب و کار آنلاین، ما می توانیم شروع به طراحی آن کنیم. که البته منظور از طراحی در این مرحله طراحی تجربه کاربری UX و کاربردپذیری Usability آن می باشد که میتوان با ابزارهایی که وجود دارد نسب به طراحی mockup و یک نمونه واقعی کوچک prototype اقدام نمود. دلیل این کار هم این است که در صورتی که مستقیما وارد مرحله اجرا شویم و طراحی را پیاده سازی کنیم بدون اینکه قبلا طراحی صورت گرفته شده باشد، جبران اشتباهات در مرحله اجرا دشوار تر از آن در مرحله طراحیست زیرا ممکن است کد نویسی و تحلیل برنامه بر اساس آن صورت گرفته باشد. شاید بتوان گفت UX یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر موفقیت کسب و کار شما خواهد بود پس این مرحله را حذف نکنید و بلکه به بهترین شکل ممکن بر اساس نمونه های موجود (رقبا، همکاران و بسترهایی که مخاطبین شما از آنها استفاده میکنند) یک طراحی مناسب داشته باشید همچنین به یاد داشته باشید طراحی بر اساس اطلاعات بدست آمده در مراحل قبلی امکان پذیر است و باید آنها در طراحی در نظر گرفته شوند.
۴- اجرا
در این مرحله طرح توجیهی که در مراحل قبلی تهیه شد به همراه mockupهای طراحی شده را به نیروهای فنی که در زمینه توسعه وب تخصص دارند ارائه میگردد و آنها میتوانند با استناد به اطلاعات بدست آمده پیاده سازی وب سایت را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. منظور از اجرا، پیاده سازی طرح گرافیکی UI و همچنین کدنویسی و برنامهنویسی وب سایت و بطور کل هر فرآیند و عملیاتی که منجر به تولید وب سایت شود، است.
۵- تبلیغ و ترویج
پس از نهایی شدن اجرای وب سایت بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، نوبت به تبلیغات و معرفی خدمات و وب سایت میرسد که در این مرحله میبایست در بین جامعه مخاطبین خود معرفی و تبلیغات داشته باشیم که بتوانیم آنها را از وجود این کسب و کار آنلاین مطلع کنیم.
۶- نوآوری و بهروزرسانی
شاید یکی از دلایل اصلی در شکست سایتهای بزرگ که مدتها در صدر توجه مخاطبین قرار داشته اند عدم رعایت این مرحله است. نوآوری و به روزرسانی یکی از مراحل مهمی است که باید در کسب و کار آنلاین خود به آن توجه کنیم. زیرا تمامی زحمات و کارهایی که در ۵ مرحله قبلی انجام شده است میتواند با رعایت نکردن این مورد از بین برود و نتیجه مورد نظر حاصل نشود. در واقع در این مرحله شما باید فعالیت های مجموعه خود را زیر نظر بگیرید و با انتظارات مخاطبین خود مقایسه کنید و همچنین تکنولوژی ها، امکانات و ابزارهایی که در حوزه کاری شما به روز شده اند را نیز رصد کنید. این مهم است که شما سوار برتکنولوژی باشید و با تغییرات آن کسب و کار خود را نیز تغییر دهید زیرا مخاطبین شما آن تغییرات را خواهند دید و انتظار دارند که شما هم تغییر کنید و اگر نتوانید این نیاز آنها را انجام دهید بعد از مدتی شاهد کم شدن مخاطبین و مشتریان خود خواهید بود.
همانطوری که در مقدمه این مطلب هم ذکر شد، موارد فوق چرخه حیات وب سایت هستند و اگر هر کدام از آنها در لیست کارهایی که باید انجام دهیم حذف شود ممکن است کسب و کار ما دچار مشکل شود. همچنین ترتیب انجام این موارد هم بسیار مهم است.
نظرات و سوالات کاربران
هم اکنون شما اولین دیدگاه را ارسال کنید.