12 علت برق ندادن موتور برق بنزینی + 9 روش جلوگیری از خراب شدن
موتور برق یا ژنراتور نوعی دستگاه مولد برق است که با تبدیل انرژی مکانیکی موتور از طریق سوختن، در نهایت انرژی الکتریکی یا برق تولید میکند. موتور برق با بنزین عمل میکنند، بهطوریکه با سوختن بنزین بهعنوان سوخت اصلی، انرژی حرارتی و درنتیجه برق تولید میشود. گاهی بهدلیل برخی مشکلات، موتور فاقد برق میشود. دراینحالت، ممکن است این سوال مطرح شود که علت برق ندادن موتور برق بنزینی چیست؟
دارالترجمه رسمی پارسیس شامل خدمات ترجمه رسمی و تخصصی در بیش از 60 زبان زنده دنیا
بهترین افزونه های سئو وردپرس به صورت کاملا فارسی
فرم ساز آسان اولین فرم ساز کاملا فارسی وردپرس
خرید انواع ورق گالوانیزه رنگی با بهترین قیمت
خرید بلیط هواپیما مشهد تهران
خرید بلیط هواپیما تهران شیراز
دلیل استفاده از این دستگاهها، تولید برق در مواقع ضروری، موقعیتهای بیرون از شبکه برق یا مناطقی است که به برق شهری دسترسی ندارند. همچنین، بهدلیل سهولت حملونقل و استفاده از آنها در بسیاری مکانهای دیگر نظیر کمپینگ، کشتیها، کارگاهها و ساختمانهای نیمهساخت مورد استفاده قرار میگیرند.
علت برق ندادن موتور برق بنزینی
خاموشی موتور برق میتواند بهدلایل متعددی رخ دهد که از میان آنها میتوان به حفظ سلامت و عملکرد آن اشاره کرد. درصورتیکه، موتور برق برای مدت بسیار طولانی بدون استراحت و بهطور مداوم فعالیت کند قطعا این عامل سبب خرابی خواهد شد. موتورهای برق اغلب دارای سنسورها و حسگرهای خاصی هستند که در صورت افزایش دما یا وجود مشکلات دیگر در عملکرد، بهطور اتوماتیک، دستگاه را خاموش میکنند تا از خرابی و آسیب دیدن بیشتر، جلوگیری بهعمل آید. همچنین عوامل دیگری مانند قطع برق، نوسانات ولتاژ و گرم شدن دستگاه نیز میتواند به خاموشی مکرر موتور برق منجر شود.
در ادامه بهعلت برق ندادن موتور برق بنزینی بهصورت دقیقتر اشاره خواهیم کرد:
1-اشکال در سیستم استارت
سیستم استارت در هر دستگاهی وظیفه راهاندازی موتور را برعهده دارد. موتور برق نیز از این قاعده مستثنی نیست و قطعهای که در آن برای اولین بار باعث حرکت دستگاه میشود، استارت است. اگر به هر دلیلی این سیستم دچار مشکل شود، جریان برق قطع میشود و موتور، دیگر روشن نخواهد شد. برای رفع علت برق ندادن موتور برق بنزینی ابتدا باید بررسی شود که میزان خرابی در آن به چه میزان است. در صورت شدت داشتن امر و تعمیر نشدن استارت، باید اقدام به تعویض این قطعه کرد. لازم به ذکر است که اگر استارت نخوردن موتور بهدلیل کافی نبودن سوخت درون مخزن سوخت نباشد، مدار الکتریکی استارت برقی خراب است یا دریچه ساسات تنظیم نیست.
2-مشکل سوخت رسانی
علت برق ندادن موتور برق بنزینی میتواند در اثر مشکل سوخترسانی دستگاه نیز باشد. این قسمت وظیفه دارد سوخت را به موتور برساند که اگر این سیستم دچار مشکل شود، موتور نمیتواند سوخت کافی برای احتراق را دریافت و دستگاه را راهاندازی کند. همچنین عدموجود سوخت کافی در باک موتور برق، میتواند علت استارت نخوردن آن باشد. گاهی نیز سوخت به میزان کافی در مخزن سوخت وجود دارد، اما عواملی مانند اختلال در انتقال سوخت سبب میشود که سوخترسانی با مشکل مواجه گردد. انسداد و تجمع آلایندهها روی فیلترها و صافی پمپها از عوامل دیگر سوخترسانی و برق ندادن موتور برق بنزینی محسوب میشوند.
3-ایراد در شمع موتور برق
یک مورد دیگر برای علت برق ندادن موتور برق بنزینی، وجود خرابی در شمع موتور برق است. ممکن است شمع جرقه نزند، جرقه آن ضعیف باشد، جرقه به اطراف حرکت کند و بهصورت مستقیم نباشد یا رنگ جرقه زرد باشد. مشکل شمع موتور برق بنزینی را باید با روش تست، بررسی کرد؛ برای این منظور باید شمع با سیم وایر از موتور دستگاه جدا شود و پس از هندل زدن، شمع را به نزدیک بدنه، نزدیک کرد. درصورتیکه، مشکل از شمع باشد، باید آن را تعویض کرد.
4-خرابی سیستم احتراق
سیستم احتراق، سوخت و هوا را در داخل موتور، مخلوط و آن را مشتعل میکند. اگر این سیستم دچار مشکل شود، عملیات احتراق بهدرستی انجام نمیشود و این عامل سبب خاموش ماندن موتور برق خواهد شد
5-مشکلات مختلف مکانیکی
برخی قطعات در این دستگاه سبب انتقال برق میشوند که در صورت خرابی آنها این عملیات متوقف میشود. بهطور مثال آسیب به برخی از آنها ازجمله خرابی یاتاقان یا خرابی سوپاپها، سبب عدم انتقال برق و درنتیجه روشن نشدن دستگاه خواهد شد.
6-مشکلات ژنراتور
گاهی موتور برق بنزینی بدون هیچ ایرادی کار می کند؛ اما بعد از آن که خاموش و مجددا روشن میشود، دیگر برق نمیدهد؛ دراینحالت، علت برق ندادن موتوربرق بنزینی چيست؟ در این موارد تعمیرکار بهوجود خرابی در ارتباطات آرمیچر، ذغال و رگلاتور مشکوک میشود. ازآنجاییکه در چنین حالتی، عیبیابی موتور برق با پیچیدگی روبرو است، باید تعمیر آن با تخصص و مهارت بالا انجام شود.
در برخی موارد ممکن است برای یک مدت طولانی از ژنراتور استفاده نشده باشد. دراینحالت، بعد از روشن کردن آن با برق ندادن موتور برق روبرو خواهید شد. اگر برای مدتزمانی طولانی، ژنراتور را روشن نکردهاید و خاموش بوده است احتمالا دلیل آن خالی شدن بخش القایی الکتریسیته موتور برق است. اگر علت برق ندادن موتور برق بنزینی در اثر مشکل خالی شدن ژنراتور موتور برق باشد، باید در زمان روشن بودن، درب ژنراتور را باز و با استفاده از یک باتری و یک خازن، اتصال مثبت را به مثبت و اتصال منفی را به منفی وصل کرد.
7-مشکل در موتور
موتور اصلیترین قطعه در هر وسیلهای و ازجمله موتور برق محسوب میشود که خرابی آن، یک علت برق ندادن موتور برق بنزینی است. ازآنجاییکه این قطعه، قطعه بسیار حیاتی در این دستگاه است و هزینه تعمیر آن نیز بالا است، میبایست رفع مشکل آن را به افراد کاربلد و باتجربه سپرد.
8-مشکلات تنفس موتور
در بسیاری مواقع عدمتوجه و بررسی مداوم اگزوز موتور ژنراتور که منجر به انسداد آن میشود، علت برق ندادن موتور برق بنزینی است. مشکلات تنفسی موتور یا انسداد اگزوز آن، سبب عدم ورود هوا و روشن نشدن دستگاه خواهد شد. همچنین در بسیاری مواقع این آسیب باعث میشود که موتور توان و قدرت مناسبی نداشته باشد. اگر تنفس نامناسب در موتور ژنراتور علت عدم تولید برق آن باشد، باید انسداد مسیر تنفس موتور را برطرف کرد تا هرچه سریعتر مشکل ایجادشده از بین برود.
9-خرابی آرمیچر
در برخی موارد نیز ممکن است آرمیچر، مانع عملکرد صحیح موتور شده و آن را از کار کردن بازدارد. دراینحالت، تعمیرکار به مشکل ایجادشده، آمپر کشیدن میگوید. خرابی آرمیچر موضوع بسیار جدی و حساسی در این دستگاه محسوب میشود که باید جهت عدم آسیب بیشتر به موتور برق، اقدام به تعویض فوری آن کرد.
10-خرابی بالشتک
یکی دیگر از ایراداتی که میتواند علت برق ندادن موتور برق بنزینی باشد، این است که موتور در حالت کار کردن آمپر کشیده و ژنراتور دیگر برق را هدایت نمیکند. در اینگونه موارد بالشتک دچار خرابی شده است که با عوض کردن آن میتوان بهراحتی مشکل را برطرف کرد.
11-مشکلات تابلو برق
تابلو برق در ژنراتور درواقع قطعاتی متشکل از مجموعهای از مدارها هستند که برق تولیدی به آنها منتقل میشود و سپس مورد استفاده قرار میگیرد. اگر روشن نشدن موتور برق بهدلیل وجود مشکل در هر یک از این قطعات یا مدارها باشد، حتما باید اقدام به تعویض آنها کرد. لازم است بدانید که در برخی موارد، یکی از مواردی که میتواند علت برق ندادن موتور برق بنزینی باشد، قطع شدن تابلوی برق است. درصورتیکه، این مشکل در دستگاه بهوجود آمده باشد، باید بدانید که ایراد جدی است و نباید هرگز خودتان یا افراد غیرمتخصص برای تعمیر آن اقدام کنید. موتور برق بنزینی ۲ فاز دارد و تعمیر آن توسط افرادی که آشنایی دقیق با این دستگاه ندارند، موجب وارد شدن کل کیلووات موجود در موتور به بدن آنها شده و برقگرفتگی شدید و حتی مرگ را بهدنبال دارد.
12-خرابی رگلاتور
رگلاتور قطعهای است که برق تولیدشده در ژنراتور را تقسیم میکند. خرابی این قطعه میتواند علت روشن نشدن موتور برقی بنزینی و خاموش شدن ناگهانی آن باشد. درواقع خرابی این قطعه باعث میشود که برقرسانی به محل مورد نظر انجام نشود یا پس از روشن کردن موتور برق، ولتاژ روی تابلو به ۱۰۰ تا ۳۰۰ برسد.
یک روش آسان برای پی بردن به این قسمت آن است که درصورتیکه، رگلاتور خراب شده باشد، پس از روشن کردن موتور برق، ولتاژ روی تابلو عدد 100 یا 300 را نمایش میدهد.
موتور برق پس از چند ثانیه روشن ماندن، خاموش می شود
در برخی موارد کاربران با روشن و خاموش شدن موتور برق مواجه میشوند که از بین دلایل اصلی رخ دادن این مشکل، میتوان به کشیده نشدن اهرم ساسات، آلودگیهای شمع، خرابی خازن، کافی نبودن میزان سوخت دستگاه، خرابی کاربراتور و مشکلات مربوط به باتری اشاره کرد. در برخی موارد مشکل خاموش شدن موتور برق بنزینی پس از تنظیم کردن فیلر سوپاپ، بهسادگی برطرف میشود.
ازآنجاییکه مخزن سوخت دچار رسوبگذاری میشود، باید ابتدا اقدام به تخلیه سوخت کرد و سپس با شستشوی ژنراتور و کاربراتور با تینر، مشکل خاموش شدن موتور برق بنزینی را از میان برد. گاهی برخی تعمیرکاران حرفهای با تزریق تینر از لوله ورودی بنزین، از بین رفتن کامل رسوبها را بررسی میکنند. اگر انجام این مراحل، کمکی به رسوبزدایی نکرد، به ناچار باید با تعویض کاربراتور، علت برق ندادن موتور برق بنزینی را برطرف ساخت.
روشهای جلوگیری از خراب شدن موتور برق
برای جلوگیری از خرابی موتور برق باید با نکات مربوط به نحوه نگهداری، مراقبت از آن و علت برق ندادن موتور برق بنزینی آشنایی داشت و با بهکارگیری و رعایت این نکات، مراقب بود تا مشکلی برای دستگاه ایجاد نشود. بهبیاندیگر، مراقبت از ژنراتور و بررسی آن، تا حد زیادی از بروز مشکل و برق ندادن موتور برق جلوگیری خواهد کرد. در ادامه به بررسی نکات مهمی که جهت نگهداری از موتور برق باید مدنظر قرار داد، میپردازیم:
- شمع موتور برق بهطور مداوم بررسی شود و در صورت بروز هرگونه مشکل سریعا تعویض شود.
- پس از استفاده از موتور برق درصورتیکه، قصد استفاده مجدد از آن برای مدتی طولانی نباشد، سوخت و روغن درون آن تخلیه و مخزن سوخت دستگاه بهخوبی تمیز شود.
- برای جلوگیری از ورود آسیب به دستگاه و ایجاد فاجعه در فضا یا افراد حاضر در محل، از قرار دادن هر گونه مواد شیمیایی در نزدیکی موتور برق خودداری شود.
- نباید از موتور برق بهصورت دائم استفاده شود؛ بنابراین، پس از چند ساعت استفاده از آن، حداقل باید 1 ساعت دستگاه خاموش شود تا اجازه استراحت به آن داده شود.
- فیلتر موتور برق باید حتما در بازه زمانی مشخص تعویض شود.
- تعویض روغن موتور در بازه زمانی مشخص مشخص انجام شود.
- قبل استفاده از موتور برق بررسی شود که سطح روغن و سوخت موردنیاز دستگاه به میزان استاندارد و کافی باشد.
- از سوختگیری و اضافه کردن سوخت به موتور برق در حین کار و در حالت روشن، جدا خودداری شود.
موتورهای برق، روشی آسان برای دسترسی به برق
موتورهای برق با قابلیت استفاده در مکانهایی به دور از دسترسی برق شهری بسیار حائز اهمیت و حیاتی هستند؛ بههمیندلیل، در ابعاد مختلف و بهصورت جمعوجور تولید و روانه بازار شدهاند. این دستگاهها بهراحتی و با کمترین ابزار جانبی، قابل استفاده و راهاندازی هستند. در این مطلب سعی بر آن بود که علت برق ندادن موتور برق بنزینی را موردبررسی قرار دهیم. درصورتیکه، قصد دارید بهترین موتور برقهای موجود در بازار ایران را خریداری کنید، میتوانید با مشاوران فروش ابزارآلات رونیکس به آدرس ronix.ir ، بهعنوان مرجعی جهت تهیه ابزارآلات تماس بگیرید و پس از کسب اطلاعات لازم، موتور برق بنزینی مناسب برای کار خود را تهیه کنید.
کلیه ابزارهای این فروشگاه اینترنتی با کیفیت بسیار بالا و قیمتی منصفانه تولید و آماده ارسال به نقاط مختلف کشور هستند. همچنین در صورت بروز هر گونه مشکل برای موتور برق، میتوانید از سرویس خدمات این فروشگاه جهت برطرف ساختن مشکل دستگاه استفاده کنید.
نظرات و سوالات کاربران
هم اکنون شما اولین دیدگاه را ارسال کنید.